Onderhoud van natuursteen

Het voordeel van natuursteen is dat het meestal wel opgewassen is tegen een stootje. In de regen zal natuursteen bijvoorbeeld nooit echt zijn kwaliteit verliezen. Het belangrijkste is dat de vloer na de plaatsing de goede behandeling krijgt.

Er bestaat ook een groot gamma aan onderhoudsproducten, specifiek voor natuursteen. Lithofin is hiervan een van de bekendste merken.

3 tot 6 maanden na het voegen, kun je best niet teveel water gebruiken om schoon te maken. Het is beter om in de eerste maanden de vloer enkel te stofzuigen. Ook beschermingsproducten gebruik je beter nog niet, want die vertragen alsnog het drogingsproces.

Ieder product dat dient om natuursteen te onderhouden heeft specifieke functies, denk maar aan aanslagverwijderaars, algendoders, kleurverdiepers, vlekstopmiddelen… Die kun je zeker en vast gebruiken, maar voor gewone vlekken is dat normaal gezien niet nodig. Als je natuursteen op een behoorlijke manier beschermd is, volstaat vaak al een vochtig doekje en neutrale zeep.