Zo leg je een mozaïekvloer

Donderdag, 27 Maart 2014

Mozaïek leggen is een lastig proces waarbij je alleen een perfect resultaat kunt verkrijgen als het door vakmannen wordt gedaan. Het nadeel hierbij is dat het grote kosten met zich meebrengt. Met deze instructies kan u uw eigen mozaïekvloer leggen. Goedkoop en creatief tegelijk!

Begin met tegelen in een hoek van de kamer en werk zo verder naargelang het patroon dat je wenst. Spijker horizontaal een latje langs de onderste rand van de muur. Breng daarbij het tweede latje verticaal aan in een rechte hoek. Controleer of deze twee latjes waterpas zijn. Verdeel de tegellijm gelijkmatig over het stuk vloer dat moet betegeld worden.

Breng vervolgens het tegelmatje met glijdende bewegingen aan langs de houten latjes. Klop lichtjes met de hamer op de tegeltjes zodat ze stevig in de lijm zitten. Controleer of de tegeltjes waterpas liggen. Indien dit niet zo is gebruik je het best meer lijm onder dat stuk.

Bij moeilijke obstakels plaats je het best eerst de tegel voor je begin te snijden. Gebruik hiervoor een tegelknipper of –zaag. Indien je snijden wilt vermijden, plaats je het best de tegeltjes dichter of verder van elkaar.

Als de tegellijm droog is kan je met de rubberspatel voegsel over de tegels aanbrengen. Haal hierbij ook de houten latjes weg. Werk de tegeltjes af met een spons en doek.