Vinyl leggen

Vinyl kan je zelf makkelijk plaatsen. In de handel vind je ook aangepaste vinyllijmen. Let erop dat de ondervloer goed vlak is. Oneffenheden zijn altijd goed zichtbaar op vinyl. Sommige vinyltegels zijn zelfklevend en dan hoef je uiteraard geen lijm te gebruiken.

Vinyltegels zijn makkelijker te leggen dan rollen vinyl. Ze zijn iets makkelijker op maat te snijden. Als u vinyltegels legt, is het zaak om een smalle strook langs de muur te vermijden. Dat oogt bijzonder lelijk. Om dit te vermijden, moet u eerst het midden van de kamer bepalen. Leg daarna de tegels vanuit het midden naar één van de vier hoeken toe.

Rollen vinyl zijn omwille van het formaat en gewicht iets moeilijker te hanteren. Maar als u een helpende hand vindt, is dit ongemak snel vergeten. Soms haalt u best de deuren af van de ruimte waar het vinyl komt. Zo kan u het stuk in één keer uitleggen. Als de vinyl uitligt, snijd dan grofweg op maat en laat een marge van minstens 15 cm over. Kijk goed na of het stuk recht ligt. Dit is belangrijk voor vinyl met een tekening of dessin.

In de handel zijn vloerrollers te huren, zodat uw vinyl perfect gladgestreken is.