Bamboeparket

Maandag, 28 April 2014

Bamboeparket wordt alsmaar populairder in de vloerenmarkt. Deze nieuwe soort parketvloer is zeer ecologisch en heeft een unieke uitstraling. Eén van zijn vele voordelen is dat bamboeparket geschikt is om uw decoratie op te krikken, daarbij is hij duurzaam en slijtvast. Een leuk alternatief voor hout dat milieuvriendelijker is.

Net zoals de naam het zegt, wordt deze vloersoort gemaakt uit de ecologische grondstof bamboe uit China. Het gebruik van deze bamboe heeft geen effect op het milieu doordat reuzenbamboe elke dag 50 cm groeit en de moederstam elk jaar nieuwe stammen aanmaakt. Deze soort is geen boom, maar wel een grassoort dat snel groeit en verhard tot hout.

De productie van bamboeparket gebeurt op een milieuvriendelijke wijze. Om energie voor de productie op te wekken wordt er zaagsel en bamboeafval gebruikt. Kwaliteit wordt gegarandeerd door de stroken te verlijmen met lijmen die uitsluitend van Europese leveranciers komen.

Bamboeparket heeft een ruim assortiment met verschillende uitvoeringen. Het is verkrijgbaar afgewerkt of onafgewerkt, sidepressed of plainpressed, natural of caramel. De meest kwaliteitsvolle bamboemerken zijn Moso bamboe en Lalegno Bamboe.