Tips bij aankoop van goedkope tegels

Donderdag, 27 Maart 2014

Wens je jouw budget onder controle te houden en ben je op zoek naar een goedkope tegel, dan kunnen volgende tips je zeker helpen in de zoektocht naar een betaalbare tegel:

  • Kies voor een machinaal gemaakte tegel. Deze zijn een pak goedkoper dan handgemaakte tegels
  • Je zal gemakkelijk korting krijgen wanneer je voor meer vierkante meter tegels koopt. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk ruimtes in eenzelfde vloer te leggen, want hoe meer tegels je koopt, hoe goedkoper de tegels worden.
  • Kijk goed rond voor restjes of einde series. Misschien heb je slechts een klein aantal vierkante meter nodig. Een restpartij is hier dan uiterst geschikt.
  • Als een tegelwinkel een opendeurdag houdt, gaat dat meestal ook gepaard met kortingen of promoties. Houd dus kranten en magazines, zoals De Streekkrant, Passe-Partout, Karaat, Steps of andere gratis lokale kranten, in de gaten.
  • Vraag korting in de winkel of magazijn! De meeste mensen vergeten dat te vragen. Zeker als je de vloer rechtstreeks aankoopt, want dan moet de tegelleverancier geen procent aan de vloerder afgeven en kan hij deze korting aan jou geven.

PAS OP!
Let wel op: een goedkope tegel kan op het eerste zicht een koopje lijken, maar zorg toch dat je kwaliteit koopt. Zeker om tegels te plaatsen in de keuken, badkamer of de living.