Onderhoud van tapijt

Onderhoud van vast tapijt

Tapijt blijft het mooist als je het af en toe stofzuigt. Wanneer je dat niet genoeg doet, zal de vuiligheid in het tapijt blijven zitten en tast het de vezelstructuur aan. Als je een borstel gebruikt, haal je ook wel vuil weg, maar een stofzuiger is veel efficiënter. Door beschermhoesjes aan de poten van stoelen en tafels te hangen, vermijd je diepe afdrukken in je tapijt.

Wees voorzichtig als het gaat om vlekken. Sommige tapijten beschikken over een speciale laag of zijn vooraf behandeld, zodat het gemakkelijker wordt om ze te reinigen. Vlekken zijn niet onvermijdelijk, dus zorg ervoor dat je de juiste producten in huis hebt.

Onderhoud van los tapijt

Het is nodig om het tapijt wekelijks te stofzuigen. Dat doe je best met de pool mee. Eenmaal per jaar kun je het tapijt behandelen met een speciale shampoo. Volg dan strikt de gebruiksaanwijzing en maak het tapijt zeker niet te nat. Je kunt ook altijd rekenen op een tapijtreinigingsservice. Zij hebben de gepaste stofzuigers om het tapijt volledig schoon te krijgen.