Prijs tapijt

Prijs van los tapijt

De prijs van een tapijt wordt door drie aspecten bepaald. De kwaliteit, waaronder we weefdichtheid, patroon en materiaal verstaan, is het eerste aspect. Daarnaast bepalen ook de ouderdom en de conditie van het tapijt de prijs.

Als je er geen probleem mee hebt dat het tapijt wat slijtage vertoont, kun je een deftig tapijt vinden voor veel minder geld. Pas wel op voor de zogenaamde kunstmatig verouderde tapijten. Deze zijn gebleekt of op een andere manier antiek gemaakt. Deze zullen niet lang meegaan. Als je te maken hebt met een goede handelaar, zal hij er zeker geen probleem mee hebben om je een bewijs te geven van de herkomst van het tapijt.

Prijs van vast tapijt

Wanneer je van plan bent tapijt te kopen voor je vloerbedekking, kun je in een tapijtenhandel of de tapijtafdeling van een warenhuis verschillende soorten ontdekken. Je kunt zelfs een staaltje meenemen naar huis. Grote winkels hebben af en toe voordelige aanbiedingen. Merktapijten van leveranciers zijn meestal duurder. Wanneer je een koopje zoekt, kun je terecht bij winkels die restanten aanbieden. Daar heb je minder keuze, maar je kunt er wel veel geld besparen. Je vindt er meestal grotere stukken.

Als je correct prijzen wilt vergelijken, heb je de juiste maat nodig van de vloer. Sommige leveranciers bieden een speciale meetservice.
Daarnaast is het erg belangrijk de prijs voor het ondertapijt en de andere accessoires mee te rekenen in de totaalprijs.

De prijs van tapijt als vaste vloerbedekking is erg uiteenlopend. Deze gaat al van €4/m² tot zelfs €400/m². Het grote prijsverschil is een gevolg van de erg veel verschillende soorten tapijten.

 

Bron: http://www.immoweb.be/nl/decoratie/artikel/vasttapijt:-synthetisch-of-natuurlijk-.htm?mycurrent_section=di&artid=2668